Съвети за управление на земеделските стопанства в условията на променяща се външна среда можете да във видеото от семинар на Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис - Монтана) и Икономически университет – Варна.

Вижте индикативния график за Кампания 2021

Лекторът доц. Мария Станимирова представя пред фермерите стъпките за ефективно управление на земеделските стопанства: привличане на потенциални клиенти, повичаване на % конвертирани клиенти, повишаване на средната стойност на една продажба, повишаване на приходите от продажби или повишаване на % от печалбата.

От лекцията ще разберете и какви са методите за анализ на външната и вътрешна среда, ще научите как да идентифицирате конкурентните си предимства, и още:

Планиране на приходите и разходите, ликвидност и рентабилност на земеделското стопанство.

От дискусионната част пък може да се запознаете с конкретни примери и проблеми, вълнуващи фермерите. За земеделците, желаещи за изградят устойчив бизнес, полезна ще е и частта, която учи как да се изготви SWOT анализ.

Определяне на състоянието на стопанството и перспективите за развитие, избор на подходяща стратегия за развитието на земеделското стопанство, също са подробно обяснени етапи във видеопрезентацията.

Вижте повече във видеото.