Къде се произвежда най-много свинско месо?
57,6 млн. тона или 49% от световното производство на свинско месо
Китай е първенец по производството на свинско месо – 57,6 млн. тона годишно, което е с 49% от световното производство на продукта.
През последните години Китай увеличава броя на отглежданите прасета, както и качеството на месото. Страната работи за подобряване на репродуктивните качества и активизиране на угояването на свинете.
По данни на електронното издание DailyGlobal характерно за китайските породи е добрата млечна продуктивност и многоплодие, но въпреки това страната се доверява на породи от САЩ и други страни.
Вторият по големина производител на свинско месо е САЩ с 10,5 милиона тона или 9% дял в световното производство. Други големи производители са Германия - 5,5 милиона тона, Испания - 3,5 милиона тона, Виетнам - 3,4 милиона тона, Бразилия - 3,1 милиона тона и Русия - 3 милиона тона.
В Европа свинското производство остава стабилно с намаляване на броя на свинете. Това се постига благодарение на нарастването на масата за клане в резултат на подобрената технология на отглеждане, хибридизация и хранене.
20.04.2024
Идеи как да използвате ChatGPT във фермата
При едно условие - никога не му се доверявайте напълно, проверявайте информацията, която ви предоставя, и мислете критично
06.04.2024
Екологично ли е било земеделието през Средновековието?
През ранното Средновековие само половината от реколтата е била достъпна за храна,
04.04.2024
Нова ниша: Инвестицията в стевия може да се върне още на първата година
Вече се работи по втори български сорт от сладката билка
30.03.2024
Сортът боровинка, който дава рекордно едри боровинки
Рекордьорът е сорт Етерна - известен с огромните си плодове и дългия срок на годност
0 КОМЕНТАРА