Изложението „Дунавски овощари“ 2023 ще се проведе през тази година на 18 ноември в Русе. В зала "Арена" ще си дадат среща представители на сектор земеделие от цялата страна. 

Четете още: Искане: Без внос на плодове и зеленчуци от трети страни под определени средноевропейски цени

 

Изложението ще бъде витрина на най-добрите компании за производство на селскостопанска продукция и цялата гама от стоки и услуги за овощарския сектор, събрани на едно място, обещават организаторите от Съюза на Дунавските овощари.

Ще бъдат представени водещите компании за препарати за растителна защита, торове и консумативи, земеделска техника, оборудване и съоръжения. Участие ще вземат и фирми в областта на агроконсултациите и финансирането за сектора.

Входът е свободен за всички посетители. 

През тази година отново се предвижда дискусионен панел и възможност за директни срещи на земеделските стопани с представители на търговци на едро, търговски вериги, дистрибутори и други участници. 

Семинарната част на изложението включва лекция на главен експерт Деница Гаджева от НССЗ на тема: "Дейности на Националната служба по съвети в земеделието в подкрепа на земеделските стопани".

Предвижда се и лекция на доц. д-р Сава Табаков на тема: "Подложки и междинници за кайсиеви сортове". 

За втори път в рамките на събитието е планирано провеждането на фермерски базар за регионални агропродукти. В него ще се включат производители на плодове, мед, натурални сокове, млечни продукти и други храни.