Интервенционно зърно ще се изкупува от 1-и Ноември по 101.31 EUR за тон пшеница. Базовата интервенционна цена подлежи на корекции, в зависимост от отклоненията от минималните изисквания за качество при характеристиките на предлаганото зърно. Цената се отнася за стоки, доставяни в интервенционните складове преди разтоварване, и не включва ДДС.

 

Офертите за интервенционно изкупуване по образец ще се приемат във всички областни дирекции на Държавен Фонд Земеделие.

 

Оферти могат да подават всички притежатели на хомогенни партиди обикновена пшеница, ожъната на територията на Общността. Предлаганите количества не трябва да са по-малки от 80 тона, а зърното да е здраво, чисто и с търговско качество. Максимално оферираното количество не може да надхвърля 3 млн. тона за всички страни от ЕС. Това се отнася за целия период на интервенция.



От деня, в който предлаганите количества в Общността надхвърлят 3 млн. тона, в 5-дневен срок Европейската Комисия има право да определи единен коефициент за разпределение, с който се редуцират всички внесени в този ден оферти. След този ден всички предлагани количества ще бъдат отхвърляни.