Малки производители на занаятчийски храни представят отново своята продукция на редовното издание на фермерския фестивал в София днес, 29 май.
 
 
В шатрите пред сградата на земеделското министерство ще се предлагат интересни видове домашно сирене и кашкавал от семейни ферми, които работят в различни райони на страната.
 
Част от стопанствата са разположени на територии от „Натура 2000“ в Западна и Централна Стара планина. На фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ те представят качествени продукти с уникален вкус, произведени от краве, овче, козе и биволско мляко. Някои от стопанствата се превръщат и в интересни туристически обекти, които посрещат гости от България и чужбина.
 
На силен интерес от посетителите през този сезон се радват произведените с голяма грижа от малките фермери български ягоди и череши.
 
Традиционният пазар се организира от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“ всяка сряда от 10:00 до 18:00 часа. Там се предлагат също разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители на сезонни плодове и зеленчуци, яйца и прясно месо, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, занаятчийски хляб, ядки, био гъби шийтаке, чайове, подправки и други.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба № 3 и Нарадба № 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните.