Екипът на Института по царевицата (ИЦ) в Кнежа подготвя провеждането на юбилейна научна конференция с международно участие, посветена 90-ата годишнина на Института, съобщиха за Фермер.БГ от ръководството на Иинститута. Темата на научната конференция, която ще се проведе на 11 септември ще бъде „Селекционно генетични и технологични иновации при отглеждането на културните растения“.

Форумът ще се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните и с почетното председателство на председателя на Селскостопанска академия, в състава на която е Институтът по царевицата. Конференцията се организира и със съдействието на Научно-техническия съюз на специалистите в земеделието.

Тематичните направления, по които ще бъдат представени доклади са: Генетика, селекция и семепроизводство; Технологии на отглеждане; Растителна защита.

Тържественото честване на 90-годишнината на ИЦ-Кнежа ще се проведе на 10 септември от 10 ч. в читалище „Борба“ в Кнежа. По традиция за 11-и път жители и гости на града ще имат възможност да участват и в Празника на царевицата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!