Експертите от Национална служба по съвети в земеделието продължават със своите онлайн семинари. Следващият се задава на 22 юли и ще засегне темата за вредителите при оранжерийното производство.

Как да се справим с вредители по овошките без пестициди?

Началото е обявено за 13:00 часа, а краят – за 15:30 часа. В рамките на два часа и половина фермерите ще могат да се запознаят с основните вредителите при оранжерийното производство и техните биологични особености, както и да научат повече за това, как да намалят употребата на пестициди в стопанството си.

Лектор ще бъде Пламен Солачки – началник отдел на Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград. След него думата ще вземе Стилиян Рупов – главен експерт в Областния офис на службата по земеделие в града. Той ще разясни възможности за модернизиране на малките стопанства по подмярка 4.1.2. 

Участието в информационния семинар е безплатно, припомнят организаторите, но регистрацията е задължителна. Тя може да бъде направена тук или чрез имейл на [email protected].

За допълнителни въпроси може да се обадите на 0887 857 879, където ще ви очаква координаторът Стилиян Рупов. Ако имате въпроси към лекторите, може предварително да ги зададете. Програма и покана за събитието може да видите ТУК.