Темата за изискванията и санкционирайте във връзка с директните плащания през стопанската 2023-2024 г. ще бъде дискутирана на форум „Фермата“, който ще се проведе на 7 декември, съобщават организаторите от списание Enterprise.

Агри.БГ е медиен партньор на събитието. 

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

Във форума ще бъдат разисквани също така новините в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., както и темата за готовността на агросектора в България за ниски зелени пакт и за цифрова трансформация. 


Конференцията ще се проведе следващия четвъртък в хотел „Верея“ в град Стара Загора. 


Представители на администрацията и ръководители на експерти от сферата на селското стопанство ще обсъдят стратегическия план на България за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., иновациите в агросектора и потенциала им за подобряване на производителността и устойчивостта на сектора, изисквания за директните плащания за текущата стопанска година и други възможности за финансиране на земеделския бизнес.

Сред поканените лектори на форума са Таня Георгиева, зам.-министър на земеделието и храните; Атидже Алиева-Вели, член на ниския парламент (ЕП) и на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП, с дългогодишен опит в Държавен фонд „Земеделие“.

Акценти от форума: 
Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г.;
Европейски зелен пакт;
Устойчиво селско стопанство: Какво е заложено в Националния план за възстановяване и устойчивост за сектора; 
Дигитална трансформация за по-ефективно земеделие; 
Директни плащания 2023-2024г.

 

Подробности за събитието, лекторите и програмата можете да видите на сайта на форума:  https://forumfermata.enterprise.bg/

За регистрация:  https://forumfermata.enterprise.bg/