Тази година EuroTier 2022 ще си партнира с Казахстан. 300 водещи експерти в млечния сектор ще участват в конференция в Алмати, Казахстан от 22 - 27 май 2022 г.

Гласувайте: Бихте ли подкрепили освобождаване на субсидиите от данъчно облагане?

Лекторите ще представят над 50 презентации на теми, свързани с млечните продукти: роботика, генетика и фуражи. Събитието е част от EuroTier тур, която изследва говедата в различните региони и страни.
 

Млечна ферма от бъдещето

Фокусирайки се върху роботиката при производството на мляко, генетиката, производството на фуражи, както и теми като пазари на говеда и млечни продукти, млечната олимпиада ще се превърне в едно прекрасно място за обмяна на опит. 

Zinpro Corporation, Alta Genetics, MSD Animal Health заедно с немско-казахстанския проект за насърчаване на компетенциите в производството на мляко, в партньорство с DLG в няколко дни ще изследват ръчния труд във фермите, приемствеността и управлението на стадата от изкуствен интелект.
 
Конферентна програма и посещения на ферми

Петдневната програма предлага на над 300 участници, част от които водещи пазарни експерти, дилъри на техника, фермери, преработватели и представители на институции да се запознаят с млечния сектор в Казахстан, но и освен това да посетят редица ферми и предприятие в Алматинска област.
 
„Като стратегически партньор на Dairy Olympic, търговският панаир EuroTier ще допринесе за програмата в частта на футурологичния конгрес. Заедно с нашите партньори лектори ще анализираме как би могла да изглежда една млечна ферма от бъдещето“, заключи д-р Олга Хунгер, модератор на събитието и областен директор за Източна Европа в EuroTier.