Есенна традиция, прекъсната цели 15 години, се завръща в Плевен. Базар на пчелните продукти организират от Областен Пчеларски съюз – Плевен, кооперация „Плевен Мед 2023“ и „Партнерс Експо“ ООД, под патронажа на кмета на град Плевен.

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

Базарът ще стартира на 23 ноември, четвъртък, от 10:00 часа, до Мавзолея, и ще продължи до 26 ноември. Освен на многообразието от пчелни продукти посетителите на събитието могат да се насладят и на интересната програма.

За първи път в Плевен ще има безплатна медена закуска, която ще се състои в събота, 25 ноември, в салона на Военния клуб, от 8:30 ч. до 10:00 ч. По същото време ще се открие и детска работилница за свещи от восъчни основи. "Каним всички деца, родители, баби и дядовци да закусим здравословно и да се забавляваме заедно", призовават плевенските пчелари.

Ето и още от съботната програма на пчеларския базар в Плевен:

  • От 10:00 ч. председателят на Асоциацията на апитерапевтите в България д-р Евгени Петков ще изнесе лекция на тема „Пчелните продукти, като храна и лекарство“. Всички, които обичат пчелните продукти и/или искат да научат повече за техните здравословни ползи, са добре дошли на мероприятието;
  • От 11:00 ч. ще се проведе лекция на тема "Продуктивно пчеларство и добри пчеларски практики", с лектор д-р Родолюб Живадинович -председател на Съюза на пчеларските организации в Сърбия. Входът за лекцията е 2 лв. 

Във фоайето на Военния клуб гостите на празника ще могат да разглеждат творби от традиционния международен конкурс „Пчеларството – екология и плодородие. Пчелните продукти – здраве и дълголетие“. Също така ще бъде обявен Международния ежегоден детски конкурс на пчеларска тематика в рамките на Международното  пчеларско изложение „Плевен – 2024“.

Есенният базар на пчелните продукти е част от целта на пчеларите да повишат културата на хранене на българския потребител и да стимулират употребата на повече пчелни продукти. Освен това базарът е възможност за директен пазар, продажби с добавена стойност и шанс за изграждане на връзка с крайния клиент.