На днешното издание на фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“ има нов участник. Своят дебют прави зеленчукопроизводителят Калоян Косев, който идва чак от русенското село Нова Черна. Той ще донесе домати, пиперки, патладжани, лук и краставици, съобщават организаторите.

Защо няма достатъчно български биостоки по магазините?

Днес в центъра на София ще мирише и на занаятчийска лютеница. Слави Карабов и семейството му от село Житница обещават, че тя е с вкуса на детството. Те сами произвеждат зеленчуците, които използват, и прилагат вакуум технология при ниска температура, за да запазят полезните им качества.

Организаторите: „Идвайте рано. Жега е, а и добрите храни свършват бързо.“

Ако все още не яли панирани тиквени цветове, сега е моментът да опитате. Красивите оранжеви цветове може да намерите на щанда на биопроизводителят Стоян Симеонов от село Лесново, община Елин Пелин. А в сезона на плодовете може да се доверите на сладките праскови на Асен Йовев от дупнишкото село Ресилово.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ започва всяка сряда от 10,00 часа пред Министерството на земеделието. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 3 и Наредба 26. Много от тях работят в райони от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина с подкрепа от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.