Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) въведе нова функционалност, посредством която всеки регистриран потребител на Системата за електронни услуги (СЕУ) е необходимо да потвърди достъпа до посочения в потребителския му профил e-mail адрес. 

Четете още: До 9 февруари изплащат обвързаното подпомагане за животни

Чрез нововъведението се повишава сигурността на потребителските профили и се осъществява по-висока защита на комуникация с потребителите на Системата, уверяват от Фонда.

Процесът на потвърждаване на e-mail адрес се постига в няколко лесни стъпки. При вход в СЕУ, посредством въвеждане на правилно потребителско име и парола за достъп, Системата изпраща e-mail съобщение, съдържащо линк за потвърждение. 

Необходимо е потребителят да последва линка и да потвърди действието, след което e-mail адресът бива потвърден и потребителят може да продължи с работата си в Системата.

В услуга на потребителите ДФЗ публикува и видео указание в YouTube канала си, в което визуално се представят стъпките от процеса на потвърждаване на e-mail адрес.

Тази функционалност е част от редица нови функционалности, които ДФЗ разработва с цел оптимизиране и надграждане на СЕУ, предвид нейното нарастващо значение в процеса на подпомагане на земеделските производители.