Ако искате да получите полезни съвети и видите на практика резитба в сливова овощна градина, може да присъствате на демонстрационнен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието и Селскостопанска академия в градината на Данаил Ампов, в ловешкото село Соколово.

85 млн. лв. допълнително за земеделие

Събитието ще се проведе на 20 септември (понеделник) от 11:00 часа. Участието е безплатно и не е необходима предварителна регистрация.

„По време на семинара участниците ще се запознаят с основните принципи на резитба за формиране и плододаване при сливови насаждения, както и ще видят на практика извършване на примерна резитба за подмладяване на стари сливови овощни видове в овощната градина на земеделски стопанин Данаил Ампов”, съобщават организаторите.

Присъстващите ще бъдат информирани и за възможности за подпомагане на земеделските стопани, отглеждащи овощни насаждения по мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., както и за очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020 г. за приемa на проектни предложения през 2021 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.