Как да преработвате отпадъчни води, рециклирате и произвеждате органични торове, ще може да видите на място в стопански двор по време на тематичен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Варна.

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

Демонстрация по темата „Производство на активен органичен тор, получен от животновъдни обекти и от други дейности, генериращи биологична маса“ ще бъде представена на 15 април, петък, от 11 часа, в стопанския двор нс село Изворско, общ. Аксаково, обл. Варна.

Присъстващите ще се запознаят с внедряване и мултиплициране на нови, иновативни технологии в областта на екологията и по-специално преработката на отпадъчни води и утайки, като: пречистване и рециклиране на силно замърсени отпадъчни води; преработка и обеззаразяване на утайки със съпътстващо производство на почвообразуващи смеси и органични торове.

Ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.