Най-голяма фермерска организация в ЕС – Copa-Cogeca организира на 13 юни в Брюксел дискусия по проблемите в развитието в сектора на млякото и млечните продукти в ЕС. На специална пресконференция Copa-Cogeca ще представи позицията на организацията за необходимите стъпки за положителното развитие на млечния сектор, заявиха от Copa-Cogeca.

 

„Ще представим нашите предложения, които целят облекчаване на натиска върху европейските млекопроизводители за изминалата квотна година за млякото. Необходимо е да се създадат условия и пазарни възможности за сектора, които да му помогнат да се доразвие и премине без сътресения към следващия период след отпадането на млечните квоти след 2015 г.“, допълват от Copa-Cogeca.

 

Според ръководството на организацията дискусията по казуса е необходима, защото се очаква, че след отпадането на млечните квоти млекопроизводителите ще бъдат изправени пред сериозна нестабилност по отношение на цените. От Copa-Cogeca припомнят, че предстои заседание на Съвета на ЕС, на което земеделските министри на страните-членки ще проведат дискусия по доклада на ЕС за преразглеждане на млечния пакет и стъпките за развитие на млечния сектор.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!