Премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани. Това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в курорта Албена.

Четете още: Високо напрежение: Протестиращите организации канят министър-председателя на протеста в София, той ги нарече терористи

 

"Това се решава в МС с преговори на масата, а не с трактори отвън. Аз имам поне 20-30 протеста, мляко хвърляха, домати, първо протести, после сядаме, преговаряме, помагаме си и после се прегръщаме", подчерта Борисов и оправда Николай Денков, че е неопитен. 

По негови сметки сектор „Зърнопроизводство“ е получил над 30 милиарда лева дотация от ЕС. „Когато си получил такива пари от ЕК, не може да говориш, че ще събориш държавата и ще фалираш. Тук е тяхната грешка, на Денков грешката е квалификацията. 

Повече по темата ТУК

Според Борисов правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари. „Цялата верига доставки да се проследи, да имаме износ за трети страни, да помогнем да се изнесе жито, царевица, слънчоглед, да се помисли за тавани, които да не се надвишават, да не говорим за сухото мляко", обясни бившият премиер. 

„Имаме слаб земеделски министър. До този момент не съм видял икономическия, защото правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари“, каза още Бойко Борисов.