“Надявам се днес да е последният ден на този кошмар”, казва земеделецът Борислав Петков, който заедно с двама свои колеги е блокиран в хотел в Киев. Военните действия на територията на Украйна завариха Петков и колегите му в столицата Киев на конференция миналата седмица.

Как се изменя броят на животните за една година?

Въпреки намеренията на българите сами да потърсят начин за напускане на Киев, се е наложило да се обърнат към посолството за помощ. Пред бТВ Петков съобщи, че в последните 3-4 дни Киев е обграден от украинската армия и не се допуска никой да излиза от града. 

Затруднението на евакуацита бе заради наложения комендантскси час в украйнската столица. Той бе отменен в 8 часа българско време. 

Последните нощи хората в хотела прекарват в бомбоубежището, информира Петков. То се помещава във фитнеса на хотела, оборудвано е с матраци, възглавници, завивки. 

Относно комуникацията с посолството ни и Външно министерство, Петков съобщи, че през последните дни “диалогът с нашите власти в София се подобри”. Българинът изрази надежда, че в момента, в който се отмени комендантският час и може да се излиза от сградите, хората ще имат възможност да напуснат Киев, което е “цел номер 1 за нас”.


Премиерът Кирил Петков обяви, че днес ще има възможност за евакуация на хора от Киев и българската държава ще се възползва от този "прозорец".