Трима български земеделци в столицата на Украйна Киев от часове не могат да се свържат с Посолството ни, за да получат информация относно евакуацията им към България. Това съобщи Борислав Петков, зърнопроизводител и един от водещите ноутилъри у нас. Петков и негов колега са в украинската столица на ежегодната Международна конференция, посветена на консервационното земеделие No-Till (NTLAB 2022).  

“Как ви се струва, 5 часа опити да се свържем с Българското посолство в Киев, за да получим информация относно евакуацията”, написа Петков в социалната мрежа Фейсбук. 

Пред Агри.БГ фермерът съобщи, че към момента в центъра на Киев, където се намира хотелът им, е  “спокойно, но идва вечерта. Персонал в хотела няма.”

Петков информира също, че голяма част от другите държави “успяха да организират изтеглянето на своите граждани, а ние сме в хотела и правим опити да се свържем с хора на които плащаме заплати!”

В 19.20 часа най-актуалната информация на сайта на МВнР е, че към 14.30 часа над 300 български граждани са потърсили помощ за евакуация, като продължават обажданията от тяхна страна към Ситуационния център на МВнР и двете ни дипломатически представителства в Украйна