След изслушване пред Президиума на Copa - най-голямата европейска организация на професионалните земеделски производители в ЕС, Българският фермерски съюз също е поканен за пълноправен неин член.

Питаме ви: Планирате ли да прилагате някоя от Екосхемите?

„От създаването на съюза гледаме в тази посока – да станем част от голямото семейство на Copa-Cogeca. Така ще отговорим на очакванията на всички наши членове – не просто да поставим проблемите на агросектора в страната ни на европейско ниво, а да може да попиваме опит и прилагаме успешни практики от всички останали държави“, казва председателят на Български фермерски съюз Георги Стоянов. Заедно с ръководството на организацията, той се срещна и с председателя на Copa Кристиане Ламберт.

Български фермерски съюз получи в четвъртък покана за пълноправен член и от европейската организация на кооперативите на фермерите в ЕС Cogeca.

В петък сутринта Българска аграрна камара също беше приета за пълноправен член на Copa, а ден по-рано и на Cogeca, европейската организация на кооперативите на фермерите в ЕС.