Украинският проект за бизнес развитие на производството на плодове и зеленчуци (UHBDP) представи нова услуга за пчелари – бизнес калкулатор, информира propozitsiya.com, позовавайки се на съобщение на UHBDP.

Царево ще бъде домакин на Световен симпозиум на мановия мед

Основната цел на проекта е да повиши доходите на малките и средните производители на плодове и зеленчуци, а също така да помогне и на другите участници на пазара.

За целта UHBDP насочва вниманието си към отрасъл като пчеларството. В частност идеята е да се облекчи задачата на пчеларите чрез бизнес калкулатор.

Каква е себестойността на меда и на другите продукти, които пчеларите произвеждат? Каква е рентабилността на бизнеса? Кога да се планира купуването на ново оборудване? Колко средства са необходими, за да се развие бизнесът? На тези и на ред други въпроси ще отговори калкулаторът. Пчеларят е необходимо само да въвежда в програмата всички данни за разходите и приходите. 

По информация на UHBDP калкулаторът за пчелари е прост и достъпен инструмент. Използването му не изисква специална подготовка.

Преимуществата на работата с бизнес калкулатора са очевидни. Пчеларят работи, въвежда в програмата разходите и приходите, а устройството пресмята себестойността на продукцията, размера на печалбата, определя нивото на рентабилност на производството и т.н.

Потребителят на калкулатора може да проследява своя бизнес в ход, да види силните и слабите страни и да анализира получените данни.

Всички данни се архивират на едно място, информация не се губи, а само се систематизира. Във всеки един момент потребителят има достъп до необходимите данни.