Внимание на биопроизводителите за уъркшоп на EIP-AGRI с ограничен брой участници обръщат от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Данъци и осигуровки: Какви са вариантите и възможностите за фермерите?

Събитието на тема „Преминаване към биологично земеделие: иновативни подходи и предизвикателства” ще се проведе на 22 и 23 юни 2022 г. във Флоренция, Италия. Организаторите са Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия и Инструментът за подкрепа "Иновации и обмен на знания - EIP-AGRI"

Семинарът ще се фокусира именно върху обмяната на опит и знания, както и върху споделянето на иновативни, вдъхновяващи практики, които могат да подкрепят фермерите в успешното преминаване към биологично земеделие. Поради това организаторите съобщават, че силно се насърчава участието на биологични фермери и на тези в преход.

Поканата за изразяване на интерес е отворена до 11 април 2022 г., 23:59 часа централноевропейско време. Разходите по пътуване и настаняване ще бъдат покрити от организаторите.

Местата за включване в уъркшопа са определен брой, поради което вероятно няма да е възможно да бъдат удовлетворени всички заявки за участие. Организаторите ще оценят получените заявления и ще потвърдят участието на избраните участници до средата на май 2022 г.

Подробна информация за събитието може да видите тук
Програма на семинара може да видите тук.
Линк за регистрация: ec.europa.eu/eip/agriculture/en/content/webform-eip-agri-workshop-organic-conversion