Революцията на регенеративното земеделие представлява поредица от дейности, чиято обща цел е да помогне на фермерите и предприятията за хранително-вкусовата промишленост да възприемат повече регенеративни земеделски практики и да повишат обществената осведоменост относно важните ползи за здравето, околната среда и икономиката от консумацията на регенеративно произведена храна.

Регенеративното земеделие предлага една от най-големите възможности да помогне на Европа да подобри здравето на хората и климата, заедно с финансовото благосъстояние на земеделци и фермери.

Асоциацията на българските Но-тилъри, в партньорство с EIT Food, организира специално и безвъзмездно обучение за земеделци. 

Обучението ще се проведе в рамките на два дни - 21 и 22 март, като една част от него ще е в Хотел Йегерхов в Пловдив, а другата - на полето. 

Ето как да заявите участие?

В програмата на обучението са подбрани интересни лектори. Един от тях е Саймън Гудъл от Savory Institute, Иво Тончев от “Близката ферма”, Филип Харманджиев и др. 

Подробности за програмата и лекциите, можете да намерите на сайта на асоциацията 

По време на курса ще се селектират най-мотивираните и решителни земеделци, на които ще се обърне индивидуално внимание. 

Ще се изготвят индивидуални 3-годишни планове за трансформация на техните стопанства по методологията на Регенеративното земеделие. 

Ще се вземат почвени проби в началото и края на всяка година. 

Ще се осигури индивидуална подкрепа и консултиране от регенеративни агрономи и земеделци от България и чужбина през този тригодишен период.