Цените по веригата на предлагане на агнешкото месо в по-голямата част на страната остават без промяна, спрямо предходната седмица. Това сочи анализ на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
 
 
През периода 26 април – 3 май 2017 г. търговията на едро с цяло агне е в широкия ценови диапазон от 11,00 лв./кг кланично тегло в Силистра до 15,40 лв./кг във Варна. 
 
В сравнение с предходната седмица, в областите Пазарджик, Пловдив и Варна се наблюдава покачване на цените в рамките на 11,8% - 13,2%, докато в Кърджали е налице понижение с 2%. Средната цена на едро на цяло агне за страната е 13,19 лв./кг, с 1,6% по-висока на седмична база. 
 
 
През изтеклия седмичен период е отчетено предлагане на цяло агне в големите търговски вериги в единадесет области, при липса на такова през предходната седмица, на цени от 13,49 лв./кг - 13,50 лв./кг. Средната стойност за страната в тези обекти е 13,49 лв./кг.
 
 
В другите търговски обекти цените на дребно на цяло агне се задържат в границите от 11,40 лв./кг в Бургас до 15,00 лв./кг в София. В областите Враца, Монтана и  Видин продуктът поскъпва в рамките на 0,7% - 1,9% спрямо предходната седмица, докато във Велико Търново поевтинява незначително (с 0,4%). Средната цена на дребно на цяло агне за страната в другите търговски вериги е 13,26 лв./кг, с 0,2% над нивото от предходния период.
 
През периода средната цена на цяло агне в големите търговски вериги за страната е с 0,23 лв./кг или с 1,7% по-висока от тази в другите вериги. Средно за страната, цената на едро на цяло агне е с 0,30 лв./кг по-ниска от тази на дребно в големите търговски вериги и с 0,07 лв./кг от тази в другите вериги.