Предстоящата инициатива - Академия „Иновации в агробизнеса“, която ще се проведе в София през март е темата, която ви представяме в 288 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Академия „Иновации в агробизнеса“, съвместна инициатива на Стопански факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация (PARA) и партньори ще се проведе от 13 до 17 март 2023 г. в Литературен клуб „Перото“ към Националния дворец на културата в София. 

Участие в отделните събития ще вземат още Аграрният университет в Пловдив и представители на Enterprise Europe Network–България.

Академията надгражда и допълва обучението в Магистърска програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ към Стопански факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и са планирани поредица от събития, включително обучения, изложение на фирми с иновативни решения в агробизнеса, нетуъркинг пространства, дегустации на вино, фирмени презентации, работа по водещи за страната проекти в областта на кръговата икономика и биоикономиката, уъркшопи със стартиращи бизнеси от индустриите на агро-хранителната верига.

В рамките на академията, на 16 март от 10:00 часа се открива еднодневно изложение на фирми, които представят иновативни разработки с приложение в селското стопанство и индустриите от агро-хранителната верига. 

288 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!