Официалното откриване на Демо точка “Наука” в Аграрен университет – Пловдив  ще се случи на 12 октомври от 13 часа в Центъра по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив.. Това е темата на 314 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Науката и технологиите се обединяват и създават иновативни решения в помощ на земеделските производители на още една модерна локация в страната, част от технологичната инфраструктура на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ.

Следващата Демо точка “Наука” на АгроХъб.БГ отваря врати на 16 ноември (четвъртък) от 13:00 ч. в новопостроения научен комплекс на Центъра по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив.

ПРОГРАМА 

В рамките на събитието на 16 ноември ще бъдат представени научните направления и изследователски проекти на Центъра за върхови постижения, които са в полза на българските земеделски производители. Участниците в събитието ще научат повече за предстоящите обучения и консултации в рамките на проекта, а представители на трите технологични партньора (ОНДО Солюшънс, ТехноЛогика и Бивайн) в ЕЦИХ АгроХъб.БГ ще демонстрират какви технологични решения могат да се внедрят в подкрепа на „умното земеделие“ и действащите технологии в Демо мрежата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ.

По време на посещението във високотехнологичната оранжерия на Центъра по системна и растителна биология и биотехнология посетителите ще имат възможност да се запознаят в детайли с инсталираната в оранжерията технология за прецизно напояване и хранене на растенията, както и научни проекти, които се реализират в съседните оранжерии на Центъра за върхови постижения. 

При откриването на демо точката ще бъдат представени  функционалностите на софтуерната платформа за прецизно земеделие Pix2Logica и софтуерно приложение в помощ на лозари и винопроизводители.

На специален панел ще бъде представено как науката и бизнеса си взаимодействат за трансфер на научни разработки и внедряването им в производствените процеси на агросектора.

Участието в събитието е безплатно, но изисква ПРЕДВАРИТЕЛНА ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ.

314 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Европейския цифров иновационен хъб Агрохъб.БГ  и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!