17 търговски банки са подали оферти за участие в откритата процедура на дъщерното дружество на Българска банка за развитие (ББР) Национален гаранционен фонд за осъществяване на гаранционната схема по Програмата за развитие на селските райони, съобщават от ББР.

 

Сред кандидатите са Алианц Банк, МКБ Юнионбанк, Банка Пиреос, ТВI Банк, Банка ДСК, Пощенска банка, ОББ, Рафайзенбанк, Общинска банка, СИБанк, БАКБ, Алфа Банк, Търговска банка Д, Тексимбанк, УниКредит Булбанк, ПИБ и ЦКБ. Гранационнната схема бе създадена, за да подпомогне процеса на усвояване на средствата по ПРСР, като се очаква НГФ да гарантира кредити за 1.3 млрд. лв.

 

Целта на процедурата е да се подберат банки-партньори, които да администрират процеса на управление на гарантиран портфейл от кредити на бенефициенти по мерки на ПРСР. Гаранционната схема ще покрива част от риска по кредити, отпуснати за осъществяване на проекти, одобрени за  подпомагане по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите” и мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”.

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!