Безстопанствени пасищни животни от години тормозят жителите на сливенското село Медвен и други населени места в община Котел. По този въпрос областният управител на Сливен е поискал становището на земеделския министър, съобщиха от Областната администрация.

Директни плащания: Вижте къде и колко е платено за Кампания 2020

Стадото е собственост на местен жител. Животните се придвижват без контрол, унищожават посевите и градините на хората. От Областното пътно управление многократно са сигнализирали, че оставени без надзор крави, биволи и коне причиняват пътни произшествия.

Областният управител на Сливен: Извършена е проверка, която е установила, че част от кравите в стадото съществуват само виртуално. 

Друг проблем в областта идва сдружение „Българска праскова“ и местни производители, които са внесли своето искане да ползват преференциални наемни цени за търговските и хладилните площи на Пазара за плодове, зеленчуци и цветя в Сливен. По техни данни сегашният наем за 120 кв.м помещение е до три пъти по-висок в сравнение с други подобни търговски площи в града и в страната. 

Тъй като Министерството на икономиката притежава 95% от дяловете на Пазара в Сливен, от Областната управа търсят съдействие директно от министъра на икономиката.