Започнали сме да консумираме повече плодове и зеленчуци
Консумацията на хляб, прясно мляко и алкохолни напитки намалява
През 2016 година потреблението на пресни плодове и зеленчуци сред българите се е увеличило. Консумацията на зеленчуци нараства с 1,6 кг за година до 70 кг, а тази на плодове – с 1,4 кг до 49 кг. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).
Започнали сме да ядем по-малко хляб – през 2016 година сме консумирали по 88 кг бял хляб годишно или с 1,5 кг по-малко в сравнение с предходната година.
Намалява потреблението и на прясно мляко от 18,5 л до 17,3 л годишно. При консумацията на алкохол също се отчита спад – от 29,2 на 27,3.
При киселото мляко се отчита повишение до 27,5 кг годишно.
ПРЕДИ 8 часа
Как да увеличим нивото на усвояване на азот от растенията
Остатъците от реколтата са един от основните методи за попълване на почвата с хранителни вещества
ПРЕДИ 12 часа
Меласа от нар: новата печеливша ниша за френските фермери
Очакванията са френското производство на нар да се удвои през следващите две години
27.04.2024
Новите геномни техники: Вече има над 400 пуснати продукта на пазара
Според български учени редакциите, направени чрез новите геномни техники, са близки до естествените промени
27.04.2024
Можем ли да изградим противоградов щит?
Нужна е сериозна локалка защита, смята Божидар Петков
0 КОМЕНТАРА