Традиционният есенен празник на тиквата в Севлиево започна. Тържествата ще продължат до 14 октомври, а културната програма е качена на сайта на Общината.

Нов сорт ябълка не се поддава на струпясване

От 16 години Севлиево празнува тиквената реколта и представя местна продукция на фермерски есенни изложения. По този повод градът си е спечелил и името "Тиквенбург".

С традиционния есенен панаир започват празниците на Севлиево и продължават с изложения, творчески ателиета, уличен фестивал, конкурси и концерти.

Най-очакваното събитие в програмата е  надпреварата "Тиква най-най", в която участват стопани от цялата страна с отгледаните от тях тикви с причудливи форми и гигантски размери.

Жители и гости на Севлиево ще могат да се насладят и на фермерски пазар „От БГ“. На ценителите на кулинарията организаторите ще предложат традиционно изложение с тиквени специалитети. Обособена е зона на занаята и тиквени кулинарни кътове.  Тиквената реколта ще намери и своето приложение в забавни ателиета и изложбата „Тиквени, цветни фантазии”.

Програмата е наситена с музикални събития, научни конференции, пърформанси. А финалът ще бъде поставен от концерт-спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.

Цялата програма може да видите тук.