Изложението „Фeрмер Експо Раковски 2018“ ще се проведе за втори път. Експото се организира от организация на производители „Фермерско мляко" и Институт за агростратегии и иновации, с подкрепата на  министерство на земеделието, храните и горите, евродепутатът Владимир Уручев, община Раковски и с участието на еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.
 
 
Във връзка с това, организаторите търсят партньори, които да допринесат за професионалното му провеждане. Събитието ще се проведе на 12 и 13 октомври 2018 г. в град Раковски (локация - пазар за живи животни кв. Секирово).  
 
Целта на изложението е да се визуализира връзката животни-стопани-фермерски храни-потребители. Акцент на тазгодишното изложение ще бъде създаването на връзка между иновации и животновъдство в България чрез демонстриране на внедрени и работещи иновативни решения от представители на оперативни групи от  Европейското партньорство за иновации за селскостопанска производителност и устойчивост (ЕПИ-АГРИ). 
 
От една страна ще се представят млади животни – говеда, биволи, кози, овце и достиженията при отглеждането на комерсиалните породи, развъждани в България, както и традиционни български породи коне и кучета. 
 
 
От друга страна ще се акцентира върху фермерските продукти, като се даде възможност на фермери да изложат произведените от тях млечни, месни и пчелни продукти.  Новото през тази година ще бъде провеждането на фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера", като ще бъдат представени кулинарни традиции от региона. 
Паралелно с това ще бъде изнесена фолклорна програма от самодейци от област Пловдив и ще бъдат представени различни демонстрации по приготвяне на традиционни местни храни – лютеница, катми, пиде, прясно сирене и кашкавал, сладък суджук и др.
 
„Фермер Експо Раковски 2018” се организира за втора поредна година и целта на организаторите е да се превърне в традиция. Нека всички заедно да направим нещо интересно и най-вече полезно за нашите фермери, да ги запознаем какво произвеждаме и предлагаме за тяхната дейност.
 
Срокът за заявяване на интерес е 10 септември 2018 г. (понеделник)
Желаещите да станат партньори на събитието могат да установят контакт с Рангел Матански на телефон: 0888/445761 или на e-mail: [email protected]