Професионалната гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии "Проф. д-р Асен Златаров" в Русе ще бъде закрита от новата учебна година.

Това съобщи за Фермер.БГ началникът на Инспектората по образование в крайдунавския град Димитър Райнов.

Крайната мярка се налага заради недостиг на средства и намаляване броя на учениците.

Заповедта за закриване на Техникума по зърнопреработване, както е известно училището в града, вече е обнародвана в Държавен вестник. След 1 август учениците ще бъдат пренасочени към Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" в Образцов Чифлик, заедно с цялата налична документация. В момента в гимназията се обучават едва четири паралелки с ученици - три дневно обучение и една вечерно, които към момента се помещават в съседното спортно училище "Майор Атанас Узунов".

В момента в гимназията се обучават едва четири паралелки с ученици - три дневно обучение и една вечерно, които към момента се помещават в съседното спортно училище "Майор Атанас Узунов".

Имуществото на училището е дъжавна собственост и ще бъде предоставено на Министерството на земеделието и храните, а трудовите правоотношения с персонала ще бъдат прекратени с предизвестие, както е указано в Трудовия кодекс, чл. 328.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!