Разбита е организирана престъпна група за данъчни измами, начело с управител на фирма за млечни продукти във Велико Търново, съобщиха от прокуратурата, съобщиха от МВР. 
 
 
Обвинителите са установили, че само за 4 месеца, чрез регистрирането на дружества бушони, „шефът" на схемата е успял да осуети плащането на 900 000 лв. ДДС.
 
от прокуратурата отказват посочат името на ръководителя, но посочиха, че става въпрос за собственика на голямото млечно предприятие. 
 
По неофициална информация това е Стефан Василев, собственик на фирмата за производство на млечни продукти „Елена", пише БНР.
 
Само за последните 2 години и половина фирмата имала оборот от 50 млн. лева. Василев е задържан от Специализирания съд, като решението не е окончателно и то може да бъде обжалвано на 14 юни.
 
Освен него са обвинени още двама души, като единият е на свобода срещу 50 000 лв. гаранция. Акцията се е провела на територията на Русе, Търговище, Велико Търново, Пазарджик.
 
Претърсени са 21 имота, 14 от тях са счетоводни къщи и 8 домашни адреса, като на адрес в квартал „Бистрица" в София, са били открити схеми, които онагледяват престъпната дейност, каза наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.
Поискани са запори върху негови сметки, обяви говорителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева. 
„Този производител в последните две години и половина е реализирал търговски оборот в размер на над 50 млн. лв., а е платил данъчни задължения в размер на 47 000 лв.“, каза Начева.