Изискването на Столична община ще бъде протестните действия на земеделците да се осъществят около 21 ч, и земеделската техника да бъде разположена на места за паркиране, вместо да бъдат блокирани пътищата.


„Важно е, че трябва да гарантираме свободата на хората да изразяват своето мнение. Ние работим заедно със СДВР и в момента колегите са заедно с организаторите, за да обсъдят най-добрите варианти за промяна в първоначално одобрения маршрут, така че от една страна - да гарантираме свободната изява на хората, но от друга страна да не се пречи на движението в града.

 

За съжаление, това е един от недостатъците на нашия град, като столица. Виждате, всеки ден протестните действия, каквито и да са те, се насочват към центъра на града и движението се блокира. От това страдат всички столичани, така че правим всичко възможно, за да можем да се договорим с организаторите и минимален брой машини да се насочат към центъра и да бъдат пуснати в часовете, когато няма интензивен трафик. Предлагаме на организаторите - това да стане след 21 ч и да паркират на места за паркинги, а не на улиците. Искрено вярвам, че хората, които искат да изразят своя протест, ще се съобразят и с интересите на всички граждани на София.

 

Първоначалната заповед, която подписах беше за обходни маршрути на машините, но след това имаме ново искане за влизане в центъра, по което сега работят колегите. Знаете, това са тежки машини, те ще нарушат настилката в града, а това са допълнителни средства от страна на общината, а това са парите на гражданите. Поставила съм сериозно въпроса за това, от страна на организаторите да се внесат гаранции, за да може след това да се възстановяват нарушени настилки, ако има проблем, така че наистина да не са потърпевши софиянци”, каза Йорданка Фандъкова пред агенция Фокус.

 

снимка : Трактор.БГ