В периода от 6 до 8 декември 2022 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира бизнес делегация, която ще придружи министъра на външните работи Николай Милков по време на посещението му в Скопие.

Гласувайте: Какво ще доведе по-голяма прозрачност при разпределяне на бюджетите по сектори?

В столицата на Северна Македония българската делегация ще вземе участие в бизнес форум с двустранни срещи на 7 декември, информираха от агенцията. 
За участие в делегацията са поканени български предприятия от секторите информационни и комуникационни технологии, телемедицина, енергетика, доставчици на електроенергия и газ, инфраструктура, железопътен транспорт, земеделие, геотермални води, балнеология и спа туризъм, селски туризъм и други, проявяващи интерес към установяване на контакти с фирми от Северна Македония.

Целта на събитието е създаване на устойчиви бизнес контакти и запознаване със спецификата и възможностите на пазара от региона. Очакваният краен резултат е активизиране на стокообмена между България и Северна Македония и стимулиране на съвместните инвестиции.

Желаещите да се включат в делегацията фирми могат да заявят интерес до 28 ноември 2022 г. тук.