Полицията в Шумен задържа за едно денонощие 32-годишен ветеринарен лекар, инспектор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), заради притежание на големи количества канабис. 
 
 
Преди около две седмици ченгетата в Шумен получили сигнал, че в къща в кв. „Дивдядово“на града се отглежда голямо количество марихуана. 
 
Униформените се заели със случая и набързо открили кой живее в къщата. Натъкнали се на престъпника, който шофирал пиян и след употреба на наркотици, разказват криминалистите от Шумен. Това станало на 9 октомври, привечер. Ченгетата спрели 32-годишния мъж, който определено бил неадекватен. 
 
Веднага му бил връчен дрегер и той отчел 0,2 промила алкохол. Веднага след това шофьорът бил тестван и с апарат за отчитане на употреба на наркотици. Машинката реагирала на канабис, обясняват униформените. 
 
Колата миришела страховито на наркотика, затова ченгетата претърсили и нея, а след това всички се отправили към къщата, в която неадекватния мъж живеел. 
 
Там се оказало, че изненадите за полицаите тепърва предстоят. 
 
 
В цялата къща имало растения, поставени за сушене. 
 
 
Общото количество наркотик, по данни на полицията, намерено в имота е 298 отрязани растения, както и 9 чувала с вече изсушен канабис – общо около 80 кг. 
 
 
Останало само да се открие къде е нивата, в която се отглеждат растенията. това станало с помощта на полицейско куче.
 
 
Униформените открили мястото – нива край село Янково, 500 кв. метра, на която били засадени 51 растения. Мъжът упорито и методично се грижел за растенията, като дори ги напоявал и торил, разказват полицаите.