„Екипът на Министерството на земеделието и храните ще работи в диалог, предвидимост и прозрачност, за да бъдат взети най-добрите решения в сектор земеделие. Затова разчитам много на браншовите организации”. Това заяви министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на работна среща с над 60 представители на браншови организации.

 

„Българските земеделски производители имат максимална подкрепа в лицето на Министерството на финансите. Ще направим всичко необходимо, за да се намалят диспропорциите в сектора и да се вземат правилни решения”, увери от своя страна министърът на финансите Румен Порожанов, който присъства на срещата.

 

Министър Грудев очерта приоритетите в работа на министерството. „Продължаваме по пътя на европейската интеграция чрез финализиране на Програмата за развитие на селските райони”, посочи министърът. Той припомни, че първият драфт на Програмата вече е изпратен в Брюксел и в оставащите 2 месеца до окончателното й нотифициране, биха могли да бъдат направени корекции по нея.

 

„Една от стъпките вече е факт и това е подписаното Споразумение за партньорство с Европейската комисия. Ще отделя цялото си внимание на диалога с европейската институция”, каза още Грудев.

 

В рамките на срещата, земеделският министър коментира актуални въпроси, свързани с болестта „син език” и забраната на Русия за внос на плодове, зеленчуци, месо, месни продукти, риба и други стоки от страните-членки на Европейския съюз.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!