Христо Вълчанов е освободен от поста си на изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Длъжността се поема от проф. д-р Христо Даскалов.

Новите правила за фермерите: Хубави или лоши - поне се знае какви са

Кадровата смяна в навечерието на Нова година е направена със заповед на министър-председателя Кирил Петков. Новоизбраният директор на Агенцията по храните е възпитаник на Московската ветеринарна академия, където завършва ветеринарна медицина с пълно отличие и златен медал.

Проф. д-р Христо Даскалов има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите, се посочва във визитката му

Има множество специализации в чужбина, бил е ръководител на редица научни проекти. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към агенцията. Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 - април 2017 г. Преподавал е на студенти в СУ "Св. Климент Охридски", Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС "Better Training for Safer Food" (BFSA).

В информацията за него се посочва още, че е бивш член на Националното ръководство на ДСБ през 2007-2008 година, а на последните избори е кандидат за депутат от "Продължаваме промяната" в Пловдив.