Земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември. За това работят съвместно Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. 

Това стана ясно по време на срещата между премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите в петък следобяд.

В разговора участваха също министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните директори на ДФЗ и Българска агенция по безопасност на храните  - Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев.

Четете още: Илия Проданов: Държавата никога няма да ни чуе, ако продължаваме да се нападаме

 

Следващата седмица предстои да бъде публикуван Индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината. Най-голямото плащане, в размер на близо 700 млн. лв., е по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). 

От Националната асоциация на зърнопроизводителите представиха пакет от мерки и предложения, които ще помогнат за подобряване на работа в сектора.