Работим върху варианти за подпомагане на производителите на маслодайно масло. Стремежът ни е да подкрепим сектора в трудната ситуация, в която е поставен, каза заместник-министърът на земеделието Крум Неделков по време на честванията на Празника на розата в Карлово. 

Розопроизводители: Няма да влизаме в казана тази година

Честванията започнаха с ритуала по розобер в розовите градини край града. Фолклорни състави и кукери поканиха с изпълненията си гостите, съобщи Община Карлово.

За Царица на розата 2021 г. бе провъзгласена Елена Данова, която получи короната и властта от своята предшественичка Яна Цветкова. В празненството участваха женски певчески групи, фолклорни формации, оркестри.

Програмата продължи с демонстрация на розоварене в Етнографски комплекс „Старинно Карлово” и в Историческия музей. В парка северно от стадиона бяха организирани Работилница за приложно изкуство и ателиета за народни и латино танци, Алея на розата. 

Празникът завършва с концерт в парк „Стадиона“ с участието на военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Орлин Горанов и Мариана Попова, рок група „Дъст”.