Търсенето на пипер в България е между 10 и 20 пъти по-високо от предлагането. Той е единствената култура, която никога не остава непродаден, независимо от климатичните условия, добивите и ситуацията на пазара. Това заяви пред Фермер.БГ Георги Василев от Асоциация Български пипер. 
 
Тази стопанска година беше прекрасна за производителите на пипер в сравнение с миналите две години. По данни на асоциацита, произведеният през 2015 г. пипер, е с 45% повече в сравнение с 2014 г. Логично, при по-високо производство, цената беше по-ниска, коментира Василев
 
По думите на Георги Василев „ Истината е, че това търсене не може да бъде задоволено от единични производители. За да се случи това, те трябва да се обединяват в организации“.
 

Очаквайте интервю с Георги Василев по-късно във Фермер.БГ!

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!