Пет големи и около 15 по-малки фирми, изкупуващи български тютюни, ще се обединят в асоциация. Това обяви след среща с ръководството на Булгартабак, председателят на Съюза на производителите на ориенталски тютюни Арбен Мименов, цитиран от БНР. Надявам се в скоро време асоциацията на търговците да е факт, каза Мименов и обясни предимствата: 
 
Като такава асоциация, легитимна, да се седне на масата и да може тютюнопроизводителят да е изключително спокоен, че има договор, че този договор има тежест, и че фирмата ще бъде лоялна да му купи тютюна на цени, които заслужават според качеството.
 
При ясно договаряне между производители и търговци, очакванията са за сериозно увеличение на количествата тютюн: Може да се създадат условия от 20, 30 и повече процента да се увеличи производството на тютюн.
 
За спешно приемане на промените в закона настоя още председателят на съюза на производителите Арбен Мименов за да не се повтори ситуацията от миналата година с натиска върху цените и закъснялата кампания: Действително в момента сме изключително притеснени кога и как ще започне изкупната кампания. Призовавам всички народни представители от Благоевградска област и в цяла България, които имат възможност да чуят, да пренебрегнат всички политически пристрастия, популизъм и демагогия и да положат усилия за закона за тютюна да бъде приет, колкото се може по скоро. Действително този хаос трябва да бъде премахнат 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!