Възможност за всички студенти (бакалаври, магистри, докторанти) в областта на селското стопанство и свързаните с него катедри да се включат в "Лятното училище i2connect", което ще се проведе в Гърция от 25 до 29 юли, обявиха от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Гласувайте: Нужно ли е фермерите да доказват разходи за получаване на COVID помощта?

Една от ключовите цели на проекта i2connect е да засили уменията и компетенциите на бъдещите специалисти. Кандидатите за участие в лятното училище "i2connect" трябва да имат известни познания в областта на иновациите, селското стопанство, комуникацията и/или фасилитирането и свързаните с тях теми.

20 кандидати от различни университети ще бъдат включени в лятното обучение. Това е много добра възможност за университетските преподаватели и студенти в България да се запознаят и придобият уменията за работа с различни интерактивни иновации. Доброто владеене на английски език се счита за необходимо, уточняват организаторите.

Част от разходите, свързани с участието в лятното училище, ще бъдат покрити от проекта i2connect.

Участниците ще трябва да покрият пътните си разходи и разходите за настаняване (35 евро на вечер, включително закуска). Лятното училище ще покрие разходите за обучители, класни стаи и учебни материали, както и кафе-паузите и обедите на всички студенти.

Желаещите да участват следва да попълнят краткия формуляр и да го изпратят преди 30 април 2022 г.

Подробна информация може да намерите на адрес: https://i2connect-h2020.eu/application-for-i2connect-summer-school-open-now/