Днес по обед в Димитровград се проведе протест на животновъди от различни краища на България. Повод за протеста са рекордно ниските изкупни цени на млякото, както и други неуредици в ежедневието на фермерите, включително ползването на общински пасища, договрите с мандрите и т.н.

 

Както и на всички останали събития и протести в аграрния сектор на България, репортери и камери на Фермер.БГ присъстваха на събитието за да бъде отразено максимално подробно и без монтаж, за разлика от късите блиц отразявания в националните телевизии. През последните часове след протеста получихме множество недоволни обаждания, че в обзорната публикация от отразяването НА ЖИВО от протеста са посочени "над 400 протестиращи", а не :  "над хиляда", "над две хиляди", "почти две хиляди".

 

С помощта на специализиран софуер за лицево разпознаване, както и чрез ръчно броене ( продължило близо час) на приближени между 100 и 200% снимки, стана ясно, че протестиращите днес край Димитровград са били между 340 и 370 души!

 

Като водеща и утвърдена селскостопанска медия в България, доказала своят професионализъм през годините, категорично не приемаме нападки по отношение на отразяването на протеста! Това, че българските животновъди не са обединени се чу многократно и на самият протест днес. Смятаме, че обективното отразяване е в реална полза на всички фермери и добра основа за анализи и изводи.

 

Всички видео-клипове от днешният протест вижте тази вечер в категория Фермер.БГ TV.

 

 

 

 


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!