Срокът за подаване на заявления за Кампания 2023 е официално удължен до 21 юли. Измененията в Наредба № 4 от 2023 г. за условията и реда за подаване на заявления за подпомагане по интервенции за подпомагане на площ и за животни са обнародвани в Държавен вестник.

Кампания 2023: ДФЗ с нови 4 клипа за фермерите с функционалностите в СЕУ

Поредното удължаване на Кампания 2023, този път до 21 юли 2023 г., се налага поради това, че Стратегическият план за развитието на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г. беше одобрен от Европейската комисия през месец декември 2022 г. Закъснялото одобрение на Стратегическия план доведе и до закъснение при влизане в сила на националната нормативна уредба за неговото прилагане, съответно изграждането на нужните системи за администриране и информационни системи също се забави, се посочва в проекта на Наредба. 

Така че официално срокът за подаване на заявленията без санкции е до 21 юли 2023 г.

Междувременно фермерите от няколко седмици вече могат да приключват заявленията си в общинските служби по земеделие и в Системата за електронни услуги (СЕУ).

А за фермерите, на които все още не им е ясно как да подадат заявленията си или да ги приключат в СЕУ, Фонд "Земеделие" публикува няколко видеа в YouTube канала си.