От изключително важно значение е да се даде възможност на всички ученици, които завършват селскостопанските училища, да практикуват към службите в системата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), защото това ще им даде възможност да работят в реална среда с бенефициенти, като приложат наученото от училище. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на визитата си в ПГ по лозарство и винарство в Плевен.

 

Греков беше категоричен, че приоритет на МЗХ е да се дава възможност на младите хора да остават в България и да намират своята реализация тук. Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ в Плевен е едно от най-старите професионални училища в страната и пряк наследник на първото Земеделско училище в България. В него учениците се обучават в специалностите „Лозаро-винарство“, „Растителна защита и агрохимия“, „Агроекология“, „Икономика и мениджмънт“.

 

Както Фермер.БГ информира, министър Греков видя обновения вид на гимназията, на чиято сграда е направен ремонт със средства на МЗХ. Министър Греков разгледа класните стаи и поздрави учениците с началото на новата учебна година. „Тази гимназия са завършили агрономи, които в момента са на възлови места в управлението“, подчерта той.

 

Директорът на гимназията Бисерка Илиева благодари на проф. Греков за подкрепата и обясни, че от 10 години са очаквали тази инвестиция и са успели да сменят дограмата на училището. Според нея министърът е човек, който държи на иновациите и е готов да чуе проблемите на средното образование.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!