Фермери ще учат посетителите на фермерския фестивал „Натурално“ в Пловдив как да си засадят семенца от салати, спанак, репички, тиквички. Разсадът е осигурен от „Зелената градина“ от първомайското село Градина, съобщават организаторите.

Организатор на фермерски пазар: Викаме неволята и нещата се случват!

Производителите ще споделят своя опит каква трябва да е почвата и защо. Идеята е малки и големи да се докоснат до природата, да си оцапат ръцете и най-вече да се забавляват. Всеки може да сложи семенцето в ръчно украсена саксийка, която да си занесе вкъщи и лично да се грижи за своя зеленчук.

От тази седмица на фермерския пазар се включват и памучните торбички „Торба“, които са за многократна употреба и са прекрасен заместител на найлоновите. Торбичките са леки и в различни размери. Могат да се използват както за плодове и зеленчуци, така и за насипни продукти, като боб, леща, ориз, ядки, билки.

Акцент в петък ще бъде и домашната прясна паста, която потребителите могат да овкусят с натурални продукти от фермерите. Тяхното предложение е сос с гъби шийтаке от Карловско, сироп от мента с козя извара от Родопите, горчица с мед от Средногорието, млечен сос от мандра в пловдивското село Брестник и др.

Фермерският пазар „Натурално“ се случва всеки петък с лятно часово време от 16:00 до 20:00 ч. Адресът е ул. Станислав Доспевски, срещу входа на Градската художествена галерия. „Не закъснявайте – свършва бързо!“, предупреждават фермерите.