В петък или в понеделник ще се проведе заседание на Управителния съвет на Държавен фонд Земеделие (ДФЗ), по време на което се очаква да се смени цялото ръководство на Държавен фонд Земеделие, съобщиха източници на Фермер.БГ, пожелали анонимност.
 
Припомняме, че при встъпването си в длъжност министър Васил Грудев в отговор на журналистически въпрос предстоят ли промени и на какви нива в системата на Земеделското министерство коментира: „Ролята на Служебното правителство не е то да бъде реваншистки настроено и да търси т.нар. непривични за мен термини като чистка“.
 
 
Източници на Фермер.БГ съобщиха, че представители на земеделските среди подготвят декларация до Президента Росен Плевнелиев. В нея те се обявяват против всякакви рокади специално във Фонд Земеделие в настоящия момент с оглед на предстоящи плащания, и подписване на хиляди забавени проекти по Програмата за развитие на селските райони.
 
След толкова време, тъкмо започна раздвижване във фонда и подписване на забавени проекти. Като цяло най-потърпевши от евентуални промени и рокади в ДФЗ ще са фермерите, коментират от бранша.

 
 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!