За седма поредна година сектор Тютюн ще отбележи световния ден на тютюнопроизводителите.
 
Събитието ще се проведе на 29 октомври 2018 г. в град Шумен, ул. „Любен Каравелов" № 27,  с начален час 10:30 ч. Организатор е Сдружение „Асоциация Български тютюн“ (АБТ), съвместно със Сдружение „Национална асоциация на тютюнопроизводителите -2010“ (НАТ-2010), съобщиха от асоциацията. 
 
 
Участие ще вземат търговски дружества членки на АБТ, тютюнопроизводители, отраслови и общински координатори на НАТ-2010, членовете на Управителен съвет (УС) на НАТ-2010, общински кметове и др. 
 
Официални гости на празника ще бъдат Областният управител на област Шумен Стефан Желев, експертът в агроминистерството Георги Ралчев, директорът на Институт по тютюна и тютюневите изделия (ИТТИ) Мария Къшева и др. Откриване ще направят председателят на АБТ  Иванка Варкова и председателят на НАТ-2010 и вицепрезидент на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите UNITAB Цветан Филев. 
 
 
На вниманието на присъстващите ще бъдат представени презентации и доклади за настоящото състояние на бранша и бъдеща визия за развитие на сектора.