В Аржентина създадоха крава, която дава човешко мляко. С усмивки на лице и без капка липса на притеснение, аржентинските учени заявиха, че кравата родена на 6-и Април т.г. е в отлично здраве и дава качествено човешко мляко.

 

Клонираната крава, носеща името Росита Иса има човешки гени, които съдържат протеина, съдържащ се в човешкото мляко. Кравата е родена на 6 април с цезарово сечение, защото е тежала около 45 кг. Това е близо 2 пъти повече от нормалното тегло за породата. "Когато порасне, кравата ще дава мляко, което е подобно на човешкото", пише в изявлението.

 

"Целта ни беше да повишим хранителната ценност на кравето мляко, като добавим два човешки гена, протеина лактоферин, който осигурява на децата антибактериална и антивирусна защита, и лизозим, който също е антибактериален агент", съобщи изследователят Адриан Муто на специална пресконференция.

 

Клонирането е дело на аржентинския институт и Националния университет на Сан Мартин. Преди няколко месеца новина за стадо клонирани крави, които дават човешко мляко, дойде и от Китай.