Проф. Бозуков предаде управлението на агроведомството на новоизбрания министър Румен Порожанов в сградата на бул. „Христо Ботев“ № 55.
 
 
„Искам да приветствам новия министър, г-н Порожанов, като добре дошъл. Няма да му давам съвети, той е достатъчно запознат със ситуацията“, с тези думи проф. Бозуков посрещна новия министър на земеделието, храните и горите.
 
По думите на проф. Бозуков, той e удовлетворен от работата на екипа си и въпреки тежката ситуация кампанията по изплащане на субсидиите ще стане с месец по-рано. 
 
 
„Успяхме да се справим с това, което се изискваше от нас, като служебно ръководство на МЗХ. Падна и още една грижа с решението на Европейската комисия за удължаване срока за подаване на заявленията по кампания 2017. С чиста съвест ще предам министерството на новия министър и му желая успешна работа и успех в начинанията“, завърши проф. Бозуков.
 
„Надявам се в една малко по-средносрочна перспектива да можем  да се преборим с теми, които се отлагат с години“, каза Порожанов.
 
Той добави, че с екипа му имат гледна точка и относно други проблеми в системите, които непрекъснато са пропускани във времето.
 
 
„Говорим за проблема с напоителни системи и за други второстепенни разпоредители, които изпитват трудности. Затова трябва да положим много усилия те да бъдат стабилизирани, както юридически, така и финансово“, допълни новият министър. 
 
Той обясни, че дебатът за националните приоритети за новата Обща селскостопанска политика (ОСП) и българското председателство на Съвета на Европа ще бъдат сред най-важните задачи, които им предстоят.  
 
„Новата ОСП е жизнено важна за нашия земеделски сектор. Той е една от водещите икономически отрасли в държавата“, коментира Порожанов.
 
Министърът добави, че трябва да се работи и по по-краткосрочни теми, които са актуални в момента, за да може да бъдат решени бързо, практично и ефективно.  
 
„Аз също искам да благодаря на целия екип на министерството за свършената работа и да се надяваме, че ще можем да продължим и да ускорим някои други теми“, допълни новият министър.